REKLAMA
Smak ciasta z dawnych lat. Zmieniłam tylko owoce z jabłek na gruszki.
(średnia 4.5 z 153 głosów)
Porady
Wszystkie składniki na ciasto powinny mieć temp. pokojową, masło- także. Sypkie- przesiewamy. Zamiast masła do ciasta możemy użyć margaryny. Gruszki zastąpić można wiśniami, jabłkami. Budyniu nie schładzamy w lodówce, bo źle się uciera z masłem, mogą być grudy. Ciasto jest delikatne w smaku, wilgotne i aromatyczne od gruszek.
Jedno z moich ulubionych ciast znalezione.
Fale Dunaju to znane, bardzo popularne ciasto dwukolorowe z kremem i polewą czekoladową. Moje Fale Dunaju były z malinami. To delikatny i elegancki deser, który można podać zarówno na eleganckie przyjęcie, jak i na co dzień. Cała rodzina będzie zachwycona. Polecam!
Wracam swoimi wypiekami do ciast, które owego czasu przeżywały swoją świetność. Jednym z nich są właśnie Fale Dunaju. Ciasto, w którym jabłka oraz kolor ciasta tworzą wzór przypominający właśnie fale. Ciacho jest pyszne i mimo swojej popularności już dawno temu nie straciło na świetnym smaku!
Sprawdzony przepis na rodzinne przyjęcia
Komentarze