Sakiewki schabowe

4.5 (164 ocen)

Schab inaczej.

Składniki:

  • 4-6 plastrów schabu
    10-15 pieczarek
    100g sera żółtego
    1 malutka cebula
    6 pasków papryki czerwonej
    sól,pieprz,przyprawa do wieprzowiny
    olej,trochę masła
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sakiewki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozklepujemy tak, aby nie zrobić w nim dziur. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
    Pieczarki i cebulę kroimy smażymy na maśle.
    Na każdy plaster schabu układamy kostkę sera,pasek papryki i łyżkę pieczarek, zwijamy formując sakiewkę, związujemy nitką.
    W rondlu rozgrzewamy tłuszcz i układamy nasze sakiewki. Dusimy pod przykryciem około 20 minut, podlewamy wodą jeśli trzeba.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut żeby mięso się ładnie zarumieniło.
    Przed podaniem z mięsa usuwamy nitki i przewiązujemy sakiewki szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować