Fasolka po bretońsku (wersja ekspresowa)

  • wyświetlono: 821 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Oj! Ostatnio lubimy szybkie gotowanie, co niekoniecznie wiąże się z kiepskim smakiem. Po prostu czekamy na upragniony urlop i leniwca załapaliśmy. Wyjeżdżamy kosztować „innych” potraw, więc lecimy naszą, rodzimą…w wersji ekspresowej ;)

DSC_1166
  • 2 porcje
  • 25min
  • Łatwy

Składniki

1 puszka (400 g) fasoli piękny jaś od Jamar
1 cebula
2 łyżki oleju
2 pętka kiełbasy śląskiej
2 łyżki koncentratu pomidorowego
250 ml bulionu warzywnego
2 ziarna ziela angielskiego
1 liść laurowy
1 łyżeczka mielonej papryki
1/2 łyżeczki mielonego kminku
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka cukru
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka po bretońsku (wersja ekspresowa)

  • 1. Cebulę siekamy, razem z pokrojoną w kostkę kiełbasą, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
    Dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę razem smażymy, cały czas mieszając.
    Podlewamy gorącym bulionem, 10 min. gotujemy bez przykrycia, dodajemy przyprawy.
    Do całości dodajemy fasolkę wraz z zalewą, gotujemy 5-10 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
    Podajemy z pieczywem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

fasolkapiękny jaś

Komentarze

Podobne przepisy

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: monika016

Fasolka po bretońsku

Obowiązkowa pozycja na jesień:)....

fasolka po bretońsku

Dodane przez: duszek

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Jedno z najbardziej popularnych...

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: Futka

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku kojarzy mi...

image-0l6sa7b

Dodane przez: JulkaTomeczek

Fasolka po bretońsku

Mój mąż uwielbia tę fasolkę

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: Ania79

Fasolka po bretońsku

Fasola to zdrowa roślina strączkowa....

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: KuchcikGotuje

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku, to pożywne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE