Ekspresowa fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pokrojoną w kosteczkę cebulę i zeszklić. Dodać pokrojoną w kawałki kiełbasę i boczek. Podsmażać przez 10-15 minut. Następnie przełożyć do garnka i zalać zimną wodą (4 szklanki). Dodać liście laurowe, angielskie ziele, trochę kminku i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość gotować przez 10 minut. Połączyć z koncentratem pomidorowym. Mąkę rozprowadzić w kubeczku z małą ilością zimnej wody i wlać do garnka. Dosypać majeranek, dokładnie wymieszać. Gotować jeszcze przez chwilę i wyłączyć. Fasolkę odcedzić przez sito, przelać zimną wodą i wrzucić do garnka. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Komentarze