Kuleczki ( pralinki) daktylowe z orzechami, migdałami i kokosem bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczne, zdrowe, a dzięki daktylom naturalnie słodkie domowe pralinki wegańskie.
Do ich przygotowania wystarczy kilka składników, które miksujemy, a następnie formujemy kulki i gotowe! Najlepiej smakują schłodzone, u mnie w domu rzadko tyle wytrzymają :)
Rewelacyjne połączenie daktyli z migdałami, orzechami, wiórkami kokosowymi i olejem kokosowym. Smaki te idealnie się ze sobą komponują i uzupełniają wzajemnie, dodają też energii. Idealne dla osób dbających o linię i prowadzących zdrowy tryb życia. To też fajna propozycja na naturalne i zdrowe słodycze dla dzieci.
Nie zawierają masła, jajek, mąki, ani cukru.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 g daktyli,
    25 g migdałów,
    25 g orzechów nerkowca,
    20 g wiórek kokosowych,
    20 g oleju kokosowego,
    10 g karobu,
    trochę wrzątku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kuleczki ( pralinki) daktylowe z orzechami, migdałami i kokosem bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Daktyle zalać wrzątkiem tak by były lekko przykryte na ok 10 min, odcedzić.
    Migdały również zalać wrzątkiem na około 10 min, następnie obrać ze skórki.
    Wszystkie składniki umieścić w misce blendera i zmiksować, a następnie uformować 10 kulek, schłodzić w lodówce. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Migdały Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować