Dziwny kapuśniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Mięso umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości,wyjąć,przestudzić,usunąć kości i podzielić na mniejsze kawałki.Wywar zachować do przygotowania zupy.
2. Kapustę pokroić w większe paski i chwilę parzyć w wrzącej wodzie,odcedzić i dodać do wywaru.
3.Cebulę,czosnek,ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne i pokroić w pół paski.
4. Na patelni rozgrzać masło,wsypać zamrożoną mieszankę europejską i smażyć około 5 min,dodać do wywaru.
5.
Na patelni rozgrzać olej,zeszklić czosnek ,cebulę,dodać paprykę i chwilę smażyć.
6.
Wsypać ziemniaki i chwilę smażyć do czasu ich zeszklenia.Całość przełożyć do wywaru.
7.Włożyć mięso i całość gotować do miękkości.Przyprawić do smaku przyprawami,wlać keczup i chwilkę pogotować około 5 min.Na koniec wlać śmietanę rozprowadzoną w niewielkiej ilości gorącej zupy celem zrównania temperatury,wsypać posiekaną natkę pietruszki,zagotować.
Komentarze