DZIWNY KAPUŚNIAK

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna i delikatna zupka.Przesmażone warzywa i dodatek masła i śmietany sprawia,że zupa nabiera wyjątkowego smaku i aromatu.

Składniki:


  • 3 ćwiartki z kurczaka
    3/4 główki młodej kapusty
    450 g. mrożonej mieszanki europejskiej z fasolką,brokułami dwukolorową marchewką
    1 mała cebula
    3 ząbki czosnku
    1 papryka słodka Palermo
    6 średnich ziemniaków
    2 łyżki masła
    2 łyżki oleju
    4 łyżki keczupu pikantnego
    100 ml.słodkiej śmietany 18%
    1 pęczek natki pietruszki

    sól,pieprz czarny mielony,ostra papryka mielona,maggi w płynie do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Dziwny kapuśniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.



    Mięso umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości,wyjąć,przestudzić,usunąć kości i podzielić na mniejsze kawałki.Wywar zachować do przygotowania zupy.








  • dziwny kapuśniak 2. Kapustę pokroić w większe paski i chwilę parzyć w wrzącej wodzie,odcedzić i dodać do wywaru.
  • dziwny kapuśniak 3. Cebulę,czosnek,ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne i pokroić w pół paski.
  • dziwny kapuśniak 4. Na patelni rozgrzać masło,wsypać zamrożoną mieszankę europejską i smażyć około 5 min,dodać do wywaru.
  • dziwny kapuśniak 5.
    Na patelni rozgrzać olej,zeszklić czosnek ,cebulę,dodać paprykę i chwilę smażyć.
  • dziwny kapuśniak 6.
    Wsypać ziemniaki i chwilę smażyć do czasu ich zeszklenia.Całość przełożyć do wywaru.
  • dziwny kapuśniak 7. Włożyć mięso i całość gotować do miękkości.Przyprawić do smaku przyprawami,wlać keczup i chwilkę pogotować około 5 min.Na koniec wlać śmietanę rozprowadzoną w niewielkiej ilości gorącej zupy celem zrównania temperatury,wsypać posiekaną natkę pietruszki,zagotować.

Porady

Podawać gorące z dodatkiem pieczywa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować