Dżem z dyni jabłek i marchewki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pomarańczowy dżem z dyni, jabłek i marchewki. Typowo jesienny, bardzo pożywny dżem. Bogaty w witaminy i oczywiście domowy.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 6 słoików o pojemności 330 ml
    1,5 kg dyni po obraniu –hokkaido
    1 kg jabłek po obraniu
    2 duże marchewki
    1/3 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dżem z dyni jabłek i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: do garczka o podwójnym dnie wlać 1/3 szklanki ciepłej wody, dodać pokrojoną w kawałki dynię i marchewkę, gotować około 20 minut. Potem dodać kawałki jabłek, gotować do rozpadnięcia się składników na małym ogniu. Na koniec dodać cukier, wymieszać, gotować około 5 minut. Przełożyć dżem do wyparzonych słoików, zakręcić, odwrócić do góry dnem. Zostawić do wystygnięcia.

Porady

1. do dżemu można dodać pomarańczę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować