Dynia na ostro

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

Dynia do obiadu

  • 30 min

Składniki:

  • 500 - 600 g dyni (oczyszczonej)
    pół papryki czerwonej
    pół cebuli
    szczypta chili
    papryka czerwona słodka
    bazylia
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
    oregano
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dynia na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię pokroić w kostkę równej wielkości, paprykę i cebulę w drobną kosteczkę.
    W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć cebulę, następnie po chwili dynię i paprykę.
    Dodać przyprawy i sól do smaku, smażyć ok 20 min i mieszać od czasu do czasu.
    Podawać do mięsa zamiast ziemniaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować