Ogórki na ostro

4.24 (245 ocen)

  • 9 godz.

Idealna zakąska

  • 9 godz.

Składniki:

  • 2,5 kg ogórków
    4 łyżki soli
    2 główki czosnku
    3 łyżki ostrej papryki
    Zalewa (proporcje):
    szklanka octu
    1/2 kg cukru
    10 łyżek oleju
Wystaw ocenę:

4.24 (245 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy ,kroimy na ćwiartki ,zasypujemy solą i odstawiamy na noc. Później odcedzamy ogórki i mieszamy z ostrą papryką i pokrojonym czosnkiem.
    Przygotowujemy zalewę: Ocet zagotowujemy z cukrem i olejem.
    Ogórki przekładamy do słoików ,wlewamy zalewę i pasteryzujemy 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować