Duszona Kapusta Kiszona i Puree Koperkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

ciekawy smak

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • KAPUSTA KISZONA OK. 1,5 KG
    1 DUŻA CEBULA
    20-30 DAG WĘDZONEGO BOCZKU I KIEŁBASKI
    MASŁO
    2 LISTKI LAUROWE
    4 ZIARNA ZIELA ANG.
    OK. 1 SZKL. SUSZONYCH GRZYBÓW/DAŁAM SAME KAPELUSZE/MOGĄ BYĆ PIECZARKI
    SUSZONY MIELONY BOROWIK
    ZIOŁA WŁOSKIE/DO SMAKU/
    CUKIER
    PIEPRZ KOLOROWY
    przyprawa uniwersalna
    SOS SŁODKO- PIKANTNY TAO TAO/OK. 4 ŁYŻKI, DO SMAKU/
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszona kapusta kiszona i puree koperkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ I PRZESMAŻYĆ W GŁĘBOKIM RONDLU. DODAĆ WĘDLINĘ POKROJONĄ W KOSTKĘ, PRZESMAŻYĆ.
    KAPUSTĘ POKROIĆ DROBNIEJ PRZEPŁUKAĆ I DODAĆ DO CEBULI, PRZESMAŻYĆ RAZEM.
    PODLAĆ WODĄ, OK. 2 SZKLANKI, DODAĆ 1-2 ŁYŻKI MASŁA,JA NIE ŻAŁUJĘ MASŁA, BO ONO NADAJE CIEKAWY SMAK.DODAĆ TEŻ UMYTE I ROZDROBNIONE GRZYBY.
    LISTEK, ZIELE, PRZYPRAWIĆ przyprawa uniwersalna, PIEPRZEM I DUSIĆ DO MIĘKKKOŚCI, OK. 40 MINUT.
    W POŁOWIE DUSZENIA DODAĆ SOS SŁODKO- KWAŚNY TAO TAO DO SMAKU, DOPRAWIĆ CUKREM, DAŁAM 1,5 ŁYŻKI, BO MOJA KAPUSTA BYŁA MOCNO KWAŚNA.
    DOPRAWIĆ TEŻ ZIOŁAMI WŁOSKIMI.



    PUREE ZIEMNIACZANE KOPERKOWE

    5 ZIEMNIAKÓW POKROIĆ I UGOTOWAĆ W WODZIE Z DODATKIEM SOLI, MASŁA I KOPERKU SUSZONEGO. OSĄCZYĆ I UTŁUC TŁUCZKIEM. DOPRAWIĆ GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ I SOLĄ.DODAĆ TROSZKĘ MASŁA I ŚMIETANY KREMÓWKI PO 1-2 ŁYŻECZKI. DODAĆ TEŻ SUSZONY KOPEREK. WYMIESZAĆ.
    ŁYŻKĘ OD LODÓW ZAMOCZYĆ W ZIMNEJ WODZIE I NABIERAĆ PORCJE ZIEMNIAKÓW. PODAĆ Z KAPUSTĄ.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować