Drobiowy pasztet rosołowy z pieczonymi burakami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny, domowy pasztet z gotowanego mięsa drobiowego oraz warzyw, na których gotowałam rosół. Z dodatkiem pieczonych buraków.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 buraki (600 gram)
    1100 gram mięsa drobiowego z rosołu (waga po obraniu z kości) - kurczak i indyk
    850 gram warzyw z rosołu (marchew, pietruszka, seler, por, cebula)
    5 jajek
    3/4 szklanki kaszy manny
    3 czubate łyżeczki chrzanu
    2 łyżki majeranku
    1 czubata łyżeczka pieprzu
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1,5 płaskiej łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Drobiowy pasztet rosołowy z pieczonymi burakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki dokładnie myjemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.

    Ugotowane mięso z rosołu mielimy w maszynce lub rozdrabniamy w rozdrabniaczu.

    Warzywa z rosołu wrzucamy do blendera kielichowego. Dodajemy obrane i pokrojone na kawałki buraki. Blendujemy na gładką masę.

    Mieszamy mięso z warzywami w dużej misce. Dodajemy kaszę mannę, chrzan, jajka oraz przyprawy i dokładnie mieszamy.

    Dwie blaszki wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem. Nakładamy do nich masę mięsno-warzywną, wyrównujemy wierzch. Pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować