Drobiowe schabowe w marynacie czosnkowo - majerankowej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Najlepszy smak i aromat popularnych schabowych. Nikt tradycyjnych już nie chce - teraz tylko z nową marynatą :)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MARYNATA:

    2 jaja
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    1 łyżeczka musztardy stołowej
    1 łyżeczka keczupu
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżka majeranku
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki pieprzu

    PONADTO:

    3 filety drobiowe
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe schabowe w marynacie czosnkowo - majerankowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, przeciąć każdy wzdłuż na 2 części, delikatnie rozbić.
  • 2. Składniki na marynatę dokładnie wymieszać w misce.
  • 3. Plastry mięsa obtoczyć w marynacie, ułożyć w misce jeden na drugim.
  • 4. Miskę zawinąć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na godzinę.
  • 5. Po upływie czasu wyjąć mięso i obtoczyć z obu stron w bułce tartej.
  • 6. Smażyć na złoto z jednej i drugiej strony.
  • 7. Inspiracja : www.blogzapetytem.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

4.69 (218 ocen)

Opublikowany w Magazynie
GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO-ZIOŁOWEJ

To może cię zainteresować