Roladki drobiowe z masłem, chrzanem i natką pietruszki

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonały dodatek do obiadu. Pyszne roladki, pachnące masełkiem. Natka i chrzan dają fantastyczny smak. Polecam.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka ok 600 g
    ziołowa przyprawa -kurczak po staropolsku
    120 g masła
    łyżka chrzanu ze słoiczka
    pęczek natki pietruszki
    pieprz czarny świeżo mielony
    2 jajka
    mąka pszenna
    bułka tarta
    sól do smaku
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Roladki drobiowe

Roladki drobiowe z masłem, chrzanem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą, osuszoną natkę pietruszki drobniutko posiekać. Przełożyć do salaterki i dodać masło i chrzan. Dokładnie rozetrzeć składniki. Dodać szczyptę soli i pieprz czarny świeżo mielony. Podzielić na cztery części i utoczyć wałeczki. Jeśli jest problem wystarczy schłodzić masło w zamrażarce, żeby było bardziej twarde.
    Mięso umyte, osuszone przekroić wzdłuż. Powstaną cztery porcje. Każdy kotlet ładnie rozbić i oprószyć przyprawą staropolską do kurczaka. Nie solić, bo przyprawa zawiera sól. Na każdej porcji ułożyć wałeczek z masła i zawinąć mięso w rolkę. Uformować w dłoniach roladę obsypując delikatnie mąką.
    Kolejno rolady zamaczać w rozbełtanym jajkach i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor, na oleju rzepakowym.
    Podawać z sałatą, ziemniakami lub ulubioną sałatką.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować