Roladki drobiowe z masłem i czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na roladki drobiowe z masłem i czosnkiem niedźwiedzim. Pyszne, zdrowe, doskonałe w smaku i proste do przygotowania.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety z piersi kurczaka ( lub 1 duża pierś przecięta na pół),
    2 łyżki pokrojonego świeżego czosnku niedźwiedziego ( może być mrożony),
    sól, curry, pieprz cayenne,
    1 łyżka masła,
    oliwa oliwek,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe z masłem i czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe z masłem i czosnkiem niedźwiedzim 1. Filety lekko rozbijamy, nacieramy solą, curry, pieprzem cayenne i odrobiną oliwy. Najlepiej odstawić do lodówki na kilka godzin aby mięso przeszło przyprawami.
    Miękkie masło ucieramy ze szczyptą soli, dodajemy drobno pokrojony czosnek i dokładnie mieszamy.
    Na płacie mięsa kładziemy porcję masła i zwijamy najpierw boki, potem rolujemy roladki. Zawijamy ciasno w folię aluminiową. Pieczemy 30 - 40 min w temperaturze 180 °C (jeśli chcemy aby roladki były bardziej rumiane to ok. 10 min przed końcem pieczenia możemy odwinąć folię). Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Roladki drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Roladki drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim

gośka252 Smaczne i pożywne roladki. 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować