Sznycle z indyka w panierce z płatków kukurydzianych

4.49 (150 ocen)

  • 40 min

Mięso indycze inaczej , w kukurydzianej panierce , jest jeszcze bardziej chrupiące.

  • 40 min

Składniki:

  • Filet z indyka , jajko , mąka . mleko , płatki kukurydziane (zwykłe Corn Flakes)przyprawy- sól ,pieprz odrobina kurkumy , która daje potrawie b. ładny żółtawy kolorek.
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycle z indyka w panierce z płatków kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z indyka pokroić na kawałki - kotleciki (nie rozbijać). Włożyć do miseczki wypełnionej mlekiem. Niech się trochę (ok. 0,5-1 h) pomoczy. Po tej mlecznej kapieli wyciagamy mięsko z miseczki, przyprawiamy solą i obtaczamy w mące, jajku i pognuiecionych płatkach kukurydzianych (płatki muszą być pogniecione - rozdrobnione, bo inaczej nie bedą trzymały się na mięsie). Nastepnie smażymy na oleju na patelce i SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować