Drobiowe musztardowe kotlety

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Pyszne kotlety drobiowe szybkie w przygotowaniu. Musztarda oraz pieczarki dają bardzo fajny posmak, a starty ziemniak nadaje puszystości.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 1 całe jajko
    • 2 łyżki musztardy rosyjskiej
    • 2szt. dużych ziemniaków
    • 8szt. pieczarek
    • 2 ząbki czosnku
    • 3 łyżki bułki tartej+ do panierki
    • 15 dag sera żółtego
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Papryka ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Drobiowe musztardowe kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję bardzo drobno.
  • mieso 2. 2. Do mięsa wbijam jajko, dodaję musztardę, drobno pokrojone pieczarki, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą.
    3. Ziemniaki obieram, myję, ścieram na tarce o drobnych oczkach, łączę z mięsem.
    4. Masę mięsną dokładnie wyrabiam.
  • mięso 3. 5. Dłonie moczę w wodzie, biorę mięso i rozpłaszczam je w dłoniach.
    6. Na środku układam słupek żółtego sera i zlepiam mięsem. Formuję, tworząc kotleciki mielone.
  • kotlety 4. 7. Kotlety obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
  • kotlety 5. 8. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
    9. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować