Idealne sposób na danie z kurczaka, kotleciki drobiowe pod pierzynką. Mięso drobiowe jest uniwersalne i świetnie komponuje się ze wszystkimi dodatkami, warzywami i grzybami.
Mega kotlety drobiowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Każdy kawałek mięsa panieruje w bułce tartej w roztrzepanych widelce jajkach i ponownie w bułce tartej.
Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
2.Paprykę myję, usuwam nasiona, kroję w drobną kostkę. Ogórki konserwowe kroję w kostkę. Marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebule obieram, drobno kroję, ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszam i łączę z majonezem oraz ketchupem.
3.Farszem smaruję każdy kotlet i zapiekam w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
4.Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami.
Smacznego.
Komentarze