Piwno-musztardowe kotleciki drobiowe

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bardzo smaczne urozmaicenie zwyczajnych kotletów z piersi kurczaka. Marynowanie w piwie i musztardzie sprawia, że mięsko staje się aromatyczne i bardzo soczyste.

  • 50 min

Składniki:

  • -2 podwójne filety z piersi kurczaka
    -2 jaja
    -około 6 łyżek bułki tartej
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia

    Marynata:
    -1/4 szklanki miodowego piwa
    -3 łyżeczki musztardy miodowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Piwno-musztardowe kotleciki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Filety myjemy, oczyszczamy i osuszamy na papierowym ręczniku. Dzielimy na porcje i przez folię rozbijamy na kotlety. Nacieramy z każdej strony solą i pieprzem.
  • 2 2. Piwo i musztardę mieszamy ze sobą. Wrzucamy kotlety, dokładnie nacieramy marynatą. Wkładamy na minimum 30 minut do lodówki.
  • 3 3. Kotlety panierujemy w roztrzepanym i jajku i bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy po 4 minuty z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować