Bardzo smaczne urozmaicenie zwyczajnych kotletów z piersi kurczaka. Marynowanie w piwie i musztardzie sprawia, że mięsko staje się aromatyczne i bardzo soczyste.
50 min
Składniki:
-2 podwójne filety z piersi kurczaka
-2 jaja
-około 6 łyżek bułki tartej
-sól i pieprz
-olej do smażenia
Piwno-musztardowe kotleciki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, oczyszczamy i osuszamy na papierowym ręczniku. Dzielimy na porcje i przez folię rozbijamy na kotlety. Nacieramy z każdej strony solą i pieprzem.
2.Piwo i musztardę mieszamy ze sobą. Wrzucamy kotlety, dokładnie nacieramy marynatą. Wkładamy na minimum 30 minut do lodówki.
3.Kotlety panierujemy w roztrzepanym i jajku i bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy po 4 minuty z każdej strony.
Komentarze