Dietetyczne drobiowe klopsiki z suszoną żurawiną na pekince

0 (0 ocen)

Delikatne, lekkie i pyszne klopsiki z kurczaka, zapraszam:)

Składniki:

  • Klopsiki:

    100 g piersi z kurczaka
    1 łyżeczka mielonych płatków owsianych
    1 łyżka natki
    szczypta soli,pieprzu
    1/4 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    1/4 łyżeczki suszonego majeranku
    8 suszonych żurawin

    Pekinka:

    35 g pekinki
    3 cm pora
    25 g marchewki
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dietetyczne drobiowe klopsiki z suszoną żurawiną na pekince - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • płatki wymieszać z mięsem 1. Klopsiki: Mięso umyć, osuszyć. Zmielić w maszynce do mięsa lub zmiksować w blenderze. Przełożyć do miski, dodać zmielone płatki owsiane.
  • dodać natke 2. Natkę posiekać i dodać do miski. Doprawić do smaku. Wyrobić masę mięsną.
  • położyć żurawine 3. Uformować placuszki mięsne i na każdy z nich ułożyć po 4 żurawiny i zlepić w klopsik. W garnku zagotować wodę i włożyć klopsiki. Gotować około 15-20 minut.
  • 4. Pekinka: Warzywa umyć i dobrze osuszyć. Pekinkę pokroić w cienkie piórka. Por pokroić w małą kostkę. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przełożyć do miski, dodać sok z cytryny i przyprawy wymieszać.
  • 5. Podanie: Na talerzu ułożyć całą pekinkę i na wierzchu ułożyć klopsiki wyjęte z wody. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Suszona żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować