Drobiowe klopsiki w kremowym sosie koperkowym

4.5 (152 ocen)

Lekka propozycja na obiad.

Składniki:

  • Składniki :

    3 pojedyncze filety z kurczaka,
    2 ugotowane marchewki (np. z rosołu),
    sól,
    pieprz,


    Składniki sos koperkowy :

    koperek świeży,
    1 łyżka mąki,
    2 łyżki masła,
    2 łyżki śmietany,
    100g serka topionego śmietankowego,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Ser

Drobiowe klopsiki w kremowym sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przygotowanie klopsiki :

    Mięso zmiel wraz z marchewką. Uformuj pulpeciki. Gotuj w bulionie przez 10 minut.

  • 2. Przygotowanie sos :

    Na patelni rozpuść masło. Dodaj masło i zrób zasmażkę. Wlej bulion z gotowanych pulpetów i dodaj serek topiony. Wymieszaj dokładnie tak aby nie powstały grudki. Zagotuj i dodaj śmietanę. Posiekaj koperek i wrzuć do sosu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  • 3. Pulpety przełóż do sosu i połącz składniki. Podawaj z ryżem, ziemniakami lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Koper Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować