Drobiowe "fidru-pidru"

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Fidru-pidru, tak inaczej nazywamy dania "coś z niczego", albo "wszystko w jednym". Niewiele składników, szybkie wykonanie i proste przyprawy wystarczą, aby powstało smaczne danie uwielbiane przez wszystkich. W naszym domu jest to jeden z ulubionych obiadów moich małych niejadków :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka;
    - mały kalafior;
    - mały brokuł;
    - duża marchewka;
    - zioła prowansalskie, sól, pieprz;
    - 2 kostki rosołowe;
    - olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Drobiowe "fidru-pidru" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • drobiowe fidru pidru mięso 1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem kuchennym, odcinamy błony i kroimy w średnią kostkę. Smażymy bez przypraw na niewielkiej ilości oleju.
  • fidru pidru gotowanie 2. Marchewkę obieramy i kroimy w talarki, a kalafiora i brokuła w różyczki. Wraz z mięsem przekładamy do garnka. W czajniku zagotowujemy wodę i zalewamy całość wrzątkiem, dodajemy kostki rosołowe i gotujemy 10 minut. Wywar odlewamy (pozostawiamy, możemy z niego przygotować inne dania). Mięso z warzywami doprawiamy.

Porady

Drobiowe fidru-pidru najlepiej smakuje z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować