Donaty twarogowe bez jajka w cynamonie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Donaty twarogowe bez jajka w cynamonie

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 200 g twarogu,
    - 300 g mąki pszennej,
    - 5 łyżek oleju,
    - 6 łyżek mleka,
    - 4 łyżki cukru,
    - 1 łyżka spirytusu/rumu itp.
    - 1 płaska łyżeczka sody,
    - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
    - 1 l oleju do smażenia,
    - cukier brązowy + cynamon w proszku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pączki domowe

Donaty twarogowe bez jajka w cynamonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wrzucamy do misy mikser (twaróg, mąka, olej, mleko, cukier, soda, proszek do pieczenia, rum). Mieszamy ciasto. Może lekko się lepić, na stole podsypujemy odrobiną mąki, wałkujemy ciasto na grubość, ok. 1/2cm. Dużym kółkiem (np. szklanki) wykrajamy okręgi, następnie mniejszym wykrajamy środek (możemy użyć kieliszka np. do wódki). Smażymy na głębokim oleju do zarumienienia z każdej strony, patyczkiem do szaszłyków możemy sprawdzać czy są usmażone.
    Cukier mieszamy z cynamonem, obtaczamy jeszcze ciepłe donaty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować