Domowy chleb

4.99 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest pyszny i świetnie wspomaga trawienie.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mąki
    ● 1 op. drożdży instant
    ● płaska łyżeczka soli
    ● 1 łyżeczka cukru
    ● 5 stołowych łyżek otrąb pszennych
    ● 3 łyżeczki ziaren słonecznika
    ● 300 ml mleka
Wystaw ocenę:

4.99 (149 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Domowy chleb - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, drożdże, sól, cukier,
    otręby i ziarna słonecznika
    dokładnie mieszamy
    łyżką. Wlewamy ciepłe mleko
    i 300 ml ciepłej wody.
    Jeszcze raz mieszamy.
  • 2. Ciasto przekładamy do
    wysmarowanej blachy (może
    być większa keksówka).
    Odstawiamy do wyrośnięcia
    na ok. pół godziny. Pieczemy
    ok. 1,5 godziny. Najpierw
    w temperaturze 180 °C, po
    10 minutach zmniejszamy
    temp. do 170 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować