Domowe rafaello

4.48 (200 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pyszne kuleczki, które sami możemy wykonać :)

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 100 g wiórków kokosowych
    200 g masła
    200 g cukru
    125 ml wody
    250 g mleka w proszku
    2 płaty wafli
    migdały
    100 g wiórków do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.48 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Domowe rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier, ostudzić. Wlać do miski, dodać wiórki, miękkie masło, mleko w proszku oraz pokruszony wafel. Zmiksować. Odstawić na 30 minut do lodówki. W tym czasie sparzyć i obrać migdały. Formować kulki wkładając migdał do środka i obtoczyć w kokosie.

Porady

Można również pokroić migdały na malutkie kawałki i wmieszać do masy zamiast wkładać migdał do środka. Można włożyć do zamrażarki a gdy przyjdzie na nie ochota po prostu wyciągnąć i jeść ! :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Migdały Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować