Pyszne kokosowe kulki, które wszyscy dobrze znają ale w zdrowszej wersji. W środku skrywa się chrupiący migdał otoczony serowo-kokosowym kremem.
20 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
130 g wiórków kokosowych
200 g serka kanapkowego
łyżeczka oleju kokosowego
3-4 łyżki cukru pudru
garstka migdałów bez skórki
do obtoczenia: kilka łyżek wiórków kokosowych
Domowe rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wiórki kokosowe wsypujemy do blendera i rozdrabniamy przez dłuższą chwilę. Blendujemy aż zauważymy, że z wiórków wydobywa się tłuszcz i masa zaczyna się zbrylać, a konsystencja nie jest już sypka.
2.Kiedy wiórki są już rozdrobnione, przesypujemy je do miski i dodajemy serek, olej oraz cukier. Wszystko razem mieszamy za pomocą widelca lub dłoni. Po wymieszaniu wstawiamy masę na około 20 minut do lodówki. Następnie, dłońmi zaczynamy formować kuleczki ze schłodzonej masy. Do każdej wciskamy po jednym migdale. Na koniec obtaczamy je w wiórkach i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny do stężenia.
Komentarze