Domowe Rafaello

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne kokosowe kulki, które wszyscy dobrze znają ale w zdrowszej wersji. W środku skrywa się chrupiący migdał otoczony serowo-kokosowym kremem.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 130 g wiórków kokosowych
    200 g serka kanapkowego
    łyżeczka oleju kokosowego
    3-4 łyżki cukru pudru
    garstka migdałów bez skórki
    do obtoczenia: kilka łyżek wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Domowe rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe Rafaello 1. Wiórki kokosowe wsypujemy do blendera i rozdrabniamy przez dłuższą chwilę. Blendujemy aż zauważymy, że z wiórków wydobywa się tłuszcz i masa zaczyna się zbrylać, a konsystencja nie jest już sypka.
  • Domowe Rafaello 2. Kiedy wiórki są już rozdrobnione, przesypujemy je do miski i dodajemy serek, olej oraz cukier. Wszystko razem mieszamy za pomocą widelca lub dłoni. Po wymieszaniu wstawiamy masę na około 20 minut do lodówki. Następnie, dłońmi zaczynamy formować kuleczki ze schłodzonej masy. Do każdej wciskamy po jednym migdale. Na koniec obtaczamy je w wiórkach i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Migdały Nabiał

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować