Racuchy z twarogiem

4.5 (175 ocen)

  • 10 min

Placki są puszyste i delikatne

  • 10 min

Składniki:

  • ok. szklanki mąka pszenna
    1-2 łyżek mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier do smaku
    cukier waniliowy
    szczypta soli
    ok. 500 ml mleko
    250 - 700 g ser twarogowy
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Ser

Racuchy z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki, żółtka, proszek, cukry, sól i mleko połączyć w półpłynną konsystencję (jak na naleśniki), następnie dodać ser, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Piec na złoto na patelni z olejem z dwóch stron. Posmarować ulubionym dodatkiem

Porady

Sera, mąki i mleka dać według upodobań i ilości osób, nie podałam w gramach, bo zwykle daję 'na oko' :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować