Lody kokosowe

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Świetne na upalne dni. Bez jaj!

  • 5 godz.

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego (1 puszka)
    600 ml śmietany kremówki
    1 szklanka cukru do wypieków (drobnego)
    100 g wiórków kokosowych
    1 łyżka wódki lub 4 łyżki likieru kokosowego

Lody kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać mleko kokosowe i śmietanę oraz cukier. Wymieszać do roztopienia cukru. Dodać wiórki kokosowe oraz wódkę lub likier. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie wyjąć, zmiksować około 5-10 minut, wstawić do zamrażarki. Po 30 minutach wyjąć zmiksować ponownie i robić tak około 5 razy, za każdym razem wydłużając mrożenie o 15 minut. Po ostatnim miksowaniu przelać lody do pojemników i zostawić do całkowitego zamrożenia

Porady

Jeśli cukier nie chce się rozpuścić można podgrzać mleko ze śmietaną, jednak należy uważać by masa nie zagotowała się

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy