Domowe masło

  • wyświetlono: 1300 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Śmietankowe, bez niepotrzebnych dodatków i ulepszaczy. Rozsmarowane na świeżym chlebie będzie idealnym początkiem dnia. Całość w przygotowaniu zajmuje jedynie 15 minut, a całą pracę wykonuje za nas mikser.

i love food
  • 15min

Składniki

- 500 ml śmietany 30% (lub wyżej)

Sposób przygotowania przepisu:

Domowe masło

  • 1. . Śmietanę przelewamy do misy i ubijamy mikserem przez około 10 -15 minut, aż grudki masła zaczną się pojawiać. Formujemy z grudek kulkę i lekko odciskamy maślankę.
  • 2. Ręcznie formujemy masło w lodowatej wodzie i ponownie odciskamy maślankę.Przekładamy masło na talerzyk, bądź do maselniczki, przechowujemy w lodówce.

Porady

Do masła możesz dodać zioła, czosnek, sól.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszkola_babcimama_mnie_nauczylamasłoFilm kulinarnydomowe_masło

Komentarze

Podobne przepisy

Masło z orzechów włoskich

Dodane przez: i love food

Domowe masło z orzechów włoskich

Masło orzechowe idealne na kanapki,...

Domowe masło orzechowe

Dodane przez: Ania1408

Domowe masło orzechowe

Bajecznie proste w przygotowaniu....

masło orzechopwe

Dodane przez: capri

domowe masło orzechowe

Przygotowując je w ten sposób mamy...

image-24jjs3l

Dodane przez: Sliczna6

Domowe masło orzechowe.

Banalnie proste i w 100 z samych...

Masło orzechowe

Dodane przez: Joatar

Domowe masło orzechowe

Nigdy nie jadłam, bardzo chciałam...

Masło

Dodane przez: Gospodyni

Masło

domowe masełko to zupełnie inny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE