Domowe Masło

  • wyświetlono: 830 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 2

Swojskie domowe najlepsze, używam go do wszystkiego.

Anitka0804
  • 20min

Składniki

1 l śmietany 30%

Dodatkowo:
drewniana łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

Domowe Masło

  • 1. Śmietanę mocno schładzamy w lodówce. Przelewamy do dużej miski i ubijamy mikserem. Ubijamy tak długo aż śmietana nam się zważy a masło oddzieli się od maślanki. Masło przekładamy do miski i porządnie przelewamy zimną wodą aby wypłukać maślankę. Odciśnięte masło formujemy drewnianą łyżką. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylamasłośmietana 30na śniadaniena kolacjedo smarowaniaNa kanapkęDomowe Przetworydomowe wyrobymasło klarowanedomowe masłodo smażenia

Komentarze

Podobne przepisy

Masło z orzechów włoskich

Dodane przez: i love food

Domowe masło z orzechów włoskich

Masło orzechowe idealne na kanapki,...

Domowe masło orzechowe

Dodane przez: Ania1408

Domowe masło orzechowe

Bajecznie proste w przygotowaniu....

masło orzechopwe

Dodane przez: capri

domowe masło orzechowe

Przygotowując je w ten sposób mamy...

image-24jjs3l

Dodane przez: Sliczna6

Domowe masło orzechowe.

Banalnie proste i w 100 z samych...

Masło orzechowe

Dodane przez: Joatar

Domowe masło orzechowe

Nigdy nie jadłam, bardzo chciałam...

Masło

Dodane przez: Gospodyni

Masło

domowe masełko to zupełnie inny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE