Domowe masło z orzechów włoskich

  • wyświetlono: 145 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Masło orzechowe idealne na kanapki, jako dodatek do naleśników, ciast i ciasteczek. Cudownie orzechowe w smaku z lekką miodową nutą.

i love food
  • 30min

Składniki

- 300 g orzechów włoskich
- 3 łyżki miodu
- szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Domowe masło z orzechów włoskich

  • 1. Rozdrobnij orzechy blenderem, dodaj miód i sól. Blenduj całość, aż masa będzie jednolita. Mi zajęło to 20 minut.
  • 2. Przechowuj masło w słoiku w lodówce. Smaruj na kanapki, bądź wykorzystuj do pieczenia ciast, słodkich bułeczek itp

Porady

Masło orzechowe idealnie nadaje się jako baza tortów, ciast i ciasteczek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babciorzechy włoskieorzechymasłomasło orzechoweFilm kulinarny

Komentarze

Podobne przepisy

image-1e6qu5b

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

dżem TRUSKAWKOWY

Truskawkowe love for ever!

image-1hhwdg5

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

dżem z RABARBARU

Dla mnie ten dżem jest MISTRZOSTWEM...

image-089nex7

Dodane przez: Czarek

Portugalskie gruszki Rocha w occie jabłkowym

Bardzo twarde, smaczne gruszki,...

image-1b2feti

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

wiśnie w syropie

Idealne na zimę! niezastąpione...

image-25ksuad

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

kiszone cytryny z papryczką chilli i cynamonem

kiszone cytryny z papryczką chilli...

image-0m05wfx

Dodane przez: paolineczka

Olej ziołowy z czosnkiem i suszonymi pomidorami

Nie warto kupować w sklepach aromatyzowanych...