Domowe masło z orzechów włoskich

4.4 (204 ocen)

  • 30 min

Masło orzechowe idealne na kanapki, jako dodatek do naleśników, ciast i ciasteczek. Cudownie orzechowe w smaku z lekką miodową nutą.

  • 30 min

Składniki:

  • - 300 g orzechów włoskich
    - 3 łyżki miodu
    - szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.4 (204 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Domowe masło z orzechów włoskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozdrobnij orzechy blenderem, dodaj miód i sól. Blenduj całość, aż masa będzie jednolita. Mi zajęło to 20 minut.
  • 2. Przechowuj masło w słoiku w lodówce. Smaruj na kanapki, bądź wykorzystuj do pieczenia ciast, słodkich bułeczek itp

Porady

Masło orzechowe idealnie nadaje się jako baza tortów, ciast i ciasteczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Masło orzechowe Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować