Domowe masło z orzechów włoskich

  • wyświetlono: 176 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Masło orzechowe idealne na kanapki, jako dodatek do naleśników, ciast i ciasteczek. Cudownie orzechowe w smaku z lekką miodową nutą.

i love food
  • 30min

Składniki

- 300 g orzechów włoskich
- 3 łyżki miodu
- szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Domowe masło z orzechów włoskich

  • 1. Rozdrobnij orzechy blenderem, dodaj miód i sól. Blenduj całość, aż masa będzie jednolita. Mi zajęło to 20 minut.
  • 2. Przechowuj masło w słoiku w lodówce. Smaruj na kanapki, bądź wykorzystuj do pieczenia ciast, słodkich bułeczek itp

Porady

Masło orzechowe idealnie nadaje się jako baza tortów, ciast i ciasteczek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babciorzechy włoskieorzechymasłomasło orzechoweFilm kulinarny
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-0wlg7bd

Dodane przez: wiesiołek

Metka czosnkowa

Ulubione nasze smarowidło i chociaż...

Papryka marynowana

Dodane przez: smak i uczucie

Papryka marynowana

Świetna przystawka, zakąska czy...

Biszkopt przekładany kremem i dżemem

Dodane przez: mzka

Biszkopt przekładany kremem i dżemem

Ciasto to znalazłam już jakiś czas...

Kokosowe grzanki z dżemem

Dodane przez: dorota w

Kokosowe grzanki z dżemem

Dwie kromki podłużnej bułki składamy...

Domowe masło

Dodane przez: i love food

Domowe masło

Śmietankowe, bez niepotrzebnych...

image-1au4hd9

Dodane przez: Czarek

Głowizna wieprzowa w słoiku według Czarka

Robiłem salceson z głowizny w osłonce...