Domowe masło z orzechów włoskich

  • wyświetlono: 305 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Masło orzechowe idealne na kanapki, jako dodatek do naleśników, ciast i ciasteczek. Cudownie orzechowe w smaku z lekką miodową nutą.

i love food
  • 30min

Składniki

- 300 g orzechów włoskich
- 3 łyżki miodu
- szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Domowe masło z orzechów włoskich

  • 1. Rozdrobnij orzechy blenderem, dodaj miód i sól. Blenduj całość, aż masa będzie jednolita. Mi zajęło to 20 minut.
  • 2. Przechowuj masło w słoiku w lodówce. Smaruj na kanapki, bądź wykorzystuj do pieczenia ciast, słodkich bułeczek itp

Porady

Masło orzechowe idealnie nadaje się jako baza tortów, ciast i ciasteczek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babciorzechy włoskieorzechymasłomasło orzechoweFilm kulinarny

Komentarze

Podobne przepisy

Domowe masło orzechowe

Dodane przez: i love food

Domowe masło orzechowe

Domowe masło orzechowe, które zawiera...

image-24jjs3l

Dodane przez: Sliczna6

Domowe masło orzechowe.

Banalnie proste i w 100 z samych...

Domowe masło

Dodane przez: Wioleczka1

Domowe masło

Smaczne, świeżutkie masełko, polecam

Domowe masło orzechowe

Dodane przez: akrobatka22

Domowe masło orzechowe

Domowe masło orzechowe smakuję...

Domowe masło orzechowe

Dodane przez: Ania1408

Domowe masło orzechowe

Bajecznie proste w przygotowaniu....

masło orzechopwe

Dodane przez: capri

domowe masło orzechowe

Przygotowując je w ten sposób mamy...