Domowe guacamole z czerwoną papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na guacamole z czerwoną papryką i czosnkiem. Szybkie i proste w przygotowaniu. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 awokado
    1 ząbek czosnku
    1/2 małej papryki
    1/2 łyżeczki soku z cytryny
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Guacamole

Domowe guacamole z czerwoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado kroimy wzdłuż i wyjmujemy pestkę. Łyżką wyjmujemy miąższ ze skórki. Miąższ wkładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny.
    Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę.
    Czosnek obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę.
    Pokrojone warzywa dodajemy do rozdrobnionego awokado, dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sok z cytryny Czosnek Czerwona papryka Awokado

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować