Domowe crumble z truskawkami , rabarbarem i nutką mięty

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Doskonały , owocowy deser . Tak jak szybko zostaje zrobiony , tak szybko znika z naczynia . Tym razem truskawki , rabarbar uperfumowały się miętą i skryły pod waniliowo - cytrynową kruszonką z migdałami:)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g. truskawek
    3 łodygi rabarbaru
    6 listków mięty
    1 łyżka cukru trzcinowego
    1 łyżka cukru waniliowego
    2 łyżki posiekanych biszkoptów
    Kruszonka:
    1 szklanka mąki pszennej
    10 dag. masła
    2 łyżki cukru trzcinowego
    1 łyżka cukru waniliowego
    2 łyżki płatków migdałowych
    1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
    szczypta soli
    szczypta proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    naczynie do zapiekania posmarowane masłem
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Crumble

Domowe crumble z truskawkami , rabarbarem i nutką mięty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe crumble z truskawkami , rabarbarem i nutką mięty 1. Mąkę , schłodzone masło , cukier trzcinowy i waniliowy, proszek do pieczenia , sól , skórkę z cytryny umieszczam w misce , palcami mieszam składniki zarabiając kruszonkę. Truskawki obieram z szypułek , myję , osuszam , kroję na cztery części , dodaję do nich umyty i pokrojony w plasterki rabarbar , cukier trzcinowy i waniliowy , posiekane listki mięty , biszkopty , mieszam , przekładam do naczynia do pieczenia . Kruszonkę mieszam z płatkami migdałowymi , posypuję owoce . Deser piekę ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Posypuję cukrem pudrem ,podaję na ciepło , chociaż na zimno też smakuje wybornie .

Porady

Tak przygotowane crumble doskonale smakuje z gałką lodów śmietankowych:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować