Crumble z truskawkami i rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Uwielbiam ten najprostszy deser świata a jaki pyszny, cokolwiek do niego nie dodasz i tak będzie cudowny. Wyjadany jeszcze ciepły prosto z foremki łyżeczką, to połączenie truskawek i rabarbaru smakuje wybornie.

  • 45 min

Składniki:

  • Kruszonka:
    2 szklanki mąki pszennej
    20 dag masła
    2/3 szklanki cukru
    16 g cukru z prawdziwa wanilią
    3 łyżki mielonych orzechów włoskich

    Dodatkowo:
    ½ litra truskawek
    3 łodygi rabarbaru
    3 łyżki płatków migdałowych
    3-4 łyżki cukru
    Masło do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruszonka

Crumble z truskawkami i rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ce2p58 1. Kruszonka:
    Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukry, mieszamy z mielonymi orzechami włoskimi, dodajemy wiórka pokrojonego zimnego masła i rozcieramy w palcach aż się składniki połaczą-ale nie zagniatamy ciasta!
  • image-11utnwv 2. Łodygi rabarbaru myjemy kroimy w plasterki, truskawki na mniejsze kawałki, mieszamy z cukrem oraz płatkami migdałowymi. Wykładamy do natłuszczonej masłem formy ceramicznej.

  • image-1iy4iyf 3. Posypujemy grubo kruszonką owoce.
    Zapiekamy w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 30 -35 minut.
    Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Rabarbar Truskawki Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

4.49 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Crumble z truskawkami

4.49 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Crumble z truskawkami

anamarisworld Crumble z truskawkami 45 min

To może cię zainteresować