Crumble z rabarbarem i truskawkami

5 (148 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Rewelacyjny deser, bardzo smaczny, soczysty i aromatyczny. Łatwy i szybki w przygotowaniu.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - rabarbar, obrany i pokrojony: 800 gramów
    - truskawek: 200 gramów
    - cukier: 80 gramów
    - cukier waniliowy: 1 łyżka

    - cukru: 60 gramów
    - mąka: 120 gramów
    - mielone migdały: 100 gramów
    - zimnego masła: 100 gramów
    - płatki owsiane błyskawiczne: 50 gramów
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Crumble z rabarbarem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować około 2 szklanek wody, dodać rabarbar i znów doprowadzić do wrzenia, trzymać na ogniu przez 2 minuty. Następnie bardzo dokładnie osączyć (pozostawić rabarbar na parę minut na sitku).
  • 2. Składniki na kruszonkę połączyć (druga grupa składników) i rozcierać palcami, aż powstaną okruchy.
  • 3. Truskawki pokroić na kawałeczki i wymieszać z rabarbarem, dodać cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Przełożyć mieszankę do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem (o pojemności około 1,5 litra). Wierzch posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160oC na funkcji termoobieg i piec przez około 30 minut, aż kruszonka ładnie się przyrumieni.

    Udanych wypieków :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Crumble z truskawkami

4.49 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Crumble z truskawkami

anamarisworld Crumble z truskawkami 45 min

To może cię zainteresować