Crumble z rabarbarem i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Crumble z orzeźwiającymi rabarbarem i dojrzewającymi w słońcu słodkimi truskawkami zapieczonymi pod chrupiącą kruszonką. Bardzo łatwy, szybki w przygotowaniu letni deser z sezonowymi owocami, który świetnie komponuje się z gałką ulubionych lodów.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kruszonka:
    160g mąki pszennej
    70g masła
    70g cukru
    3 łyżeczki cukru wanilinowego

    Dodatkowo:
    350g świeżych truskawek
    350g rabarbaru
    4 łyżki brązowego cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Crumble

Crumble z rabarbarem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Crumble z rabarbarem i truskawkami 1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze kawałki. Rabarbar umyć i pokroić w 1cm kawałki. Owoce przełożyć do miski, dodać cukier, mąkę ziemniaczaną i całość dokładnie wymieszać. Następnie owoce przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
  • Crumble z rabarbarem i truskawkami 2. Kruszonka:
    Masło, mąkę i cukry wymieszać, rozetrzeć palcami aż powstaną okruchy kruszonki.
  • 3. Owoce w naczyniu przysypać gotową kruszonką, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 20 - 25 minut.
  • 4. Podawać na ciepło z gałką lodów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować