Crumble z truskawkami

4.49 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Crumble z truskawkami

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1/2 kg truskawek,
    - 150 g mąki pszennej,
    - 100 g masła, schłodzonego,
    - 50 g cukru pudru + do posypania na upieczone crumble,
    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej.
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Crumble

Crumble z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mniejsze truskawki użyjemy w całości, większe kroimy na połówki. Mieszamy je z mąką ziemniaczaną.

    Owoce wkładamy do pojemniczków do zapiekania (kokilek). Na wierzch sypiemy kruszonkę. Pieczemy w temperaturze 180° ok. 20-25 minut do ładnego zarumienienia (opcja góra-dół). Po tym czasie wyjmujemy, chwilę czekamy na ostygnięcie. Podajemy na ciepło np. z lodami lub posypane cukrem pudrem. Kwaskowy smak owoców idealnie komponuje się ze słodką kruszonką.

    Kruszonka
    Wszystkie składniki (mąka+masło+cukier puder) wrzucamy do miski. Ugniatamy ręcznie lub mikserem, aż powstaną większe grudki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować