Domowa wędlina z piersi z indyka z boczkiem

4.5 (195 ocen)

Boczek sprawia, że mięso z indyka staje się soczyste.

Składniki:

  • 1kg piersi z indyka
    6 plasterków boczku gotowanego

    Marynata:
    ½ szklanki oleju rzepakowego
    ½ łyżeczki pieprzu mielonego
    1 łyżeczka wegety
    ¼ łyżeczki soli
    ½ łyżeczki ziół prowansalskich
    3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    1 łyżeczka miodu płynnego
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Wędliny Szynki Przekąski

Domowa wędlina z piersi z indyka z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy wymieszać, włożyć oczyszczoną pierś z kurczaka, dokładnie marynatę rozprowadzić na mięsie i włożyć do lodówki na 12h. Mięso wyjąć, ułożyć na nim plasterki boczku i zwinąć. Umieścić w woreczku, a następnie włożyć do szynkowara. Szynkowar umieścić w wysokim naczyniu, zalać wodą do wysokości mięsa w szynkowarze. Prażyć w temperaturze 80 st C ok 1,5h. W razie konieczności dolewać wodę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować