Domowa wędlina z piersi kurczaka

4.5 (154 ocen)

  • 60 min

Pyszna i domowa wędlinka.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Domowa wędlina z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy .Wycinamy błonki. Pierś z kurczaka posypujemy przyprawą i wcieramy ją w mięso. Odstawiamy mięso do lodówki na 30 minut. Po tym czasie przekładamy pierś z kurczaka na małą blaszkę wyłożoną folią aluminiową (nie zawijamy w nią mięsa).Wkładamy do nagrzanego piekarnika w pieczemy przez 45 minut w temp.200 stopni. Po tym czasie wyjmujemy mięso z piekarnika i studzimy.Kroimy dopiero zimne, w przeciwnym razie nadkrojona wędlina zrobi się sucha w środku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować