Domowa chińszczyzna

4.99 (151 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taka domowa wersja barowego jedzenia, nie smakuje jak od chińczyka, ale i tak jest pyszna.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag makaronu ryżowego
    40 dag ( 1 opakowanie) mrożonki do potraw chińskich
    2 piersi z kurczaka
    2 łyżki oleju
    przyprawa do potraw chińskich
    sos sojowy
Wystaw ocenę:

4.99 (151 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Domowa chińszczyzna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pociąć w cienkie paseczki i zamarynować w 2 łyżkach sosu sojowego ciemnego, odstawić na minimum godzinę.
    W woku rozgrzać olej i obsmażyć mięso, następnie dodać warzywa, podlać 1/2 szklanki wody wymieszaną z 1/2 łyżeczki cukru i 1 łyżeczka sosu sojowego, przykryć i dusić do momentu kiedy warzywa prawie zmiękną.
    Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić z wody, dodać do warzyw, doprawić do smaku przyprawą do potraw chińskich oraz pieprzem czarnym. Podawać od razu po przygotowaniu, można dodatkowo po wierzchu posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Sos sojowy Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować