Domowa chińszczyzna

  • wyświetlono: 117 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Taka domowa wersja barowego jedzenia, nie smakuje jak od chińczyka, ale i tak jest pyszna.

iziona
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

25 dag makaronu ryżowego
40 dag ( 1 opakowanie) mrożonki do potraw chińskich
2 piersi z kurczaka
2 łyżki oleju
przyprawa do potraw chińskich
sos sojowy

Sposób przygotowania przepisu:

Domowa chińszczyzna

  • 1. Pierś z kurczaka pociąć w cienkie paseczki i zamarynować w 2 łyżkach sosu sojowego ciemnego, odstawić na minimum godzinę.
    W woku rozgrzać olej i obsmażyć mięso, następnie dodać warzywa, podlać 1/2 szklanki wody wymieszaną z 1/2 łyżeczki cukru i 1 łyżeczka sosu sojowego, przykryć i dusić do momentu kiedy warzywa prawie zmiękną.
    Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić z wody, dodać do warzyw, doprawić do smaku przyprawą do potraw chińskich oraz pieprzem czarnym. Podawać od razu po przygotowaniu, można dodatkowo po wierzchu posypać posiekanym szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

makaronKurczakwarzywasos sojowyszybki obiad
 

Komentarze

Podobne przepisy

Domowy makaron do rosołu

Dodane przez: rena123

Domowy makaron do rosołu

W moim rodzinnym domu zawsze rosół...

Domowy makaron

Dodane przez: rzelkazag

Domowy makaron

Jedni robią go z samej mąki i jajek,...

makaron

Dodane przez: klaudia0318

Domowy makaron

Zrobiłam go pierwszy raz i do rosołu...

Dodane przez: Joanna Poprostupycha

Domowy makaron

Makaron samodzielnie zrobiony jest...

Domowy makaron

Dodane przez: Beata07

Domowy makaron

Własnoręcznie przygotowany makaron...

image-1hdxb7e

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Domowy makaron

Widziałam kształt tych makronów...