Domowa chińszczyzna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew, selera, paprykę i pora kroję w zapałki. Cebulę kroję w pół talarki. Mięso kroję w paski i zalewam sosem sojowym. Kurczaka odstawiam do lodówki. Najlepiej jeśli sobie troszkę tam postoi.
Warzywa podsmażam chwilkę na oleju i zalewam wodą/ bulionem. Przykrywam pokrywką i duszę. Mięso podsmażam na drugiej patelni. Wszystko przekładam do garnka i dodaję cały makaron (suchy). Podlewam go wywarem i przykrywam pokrywką. Po chwili mieszam (makaron pod wpływem wilgoci, nasiąknie i zmięknie).
Czosnek kroję na drobne kawałeczki i dodaję do chińszczyzny.
Danie doprawiam przyprawą chińską, kurkumą i odrobiną soli oraz pieprzu.
Danie mieszam i podaję posypane liofizowaną dymką.
Komentarze