dip jabłkowo-chrzanowy do mięs

4.5 (166 ocen)

  • 10 min

Doskonały dip do mięso podawanych na ciepło i zimno. Świetnie komponuje się z wieprzowiną, zwłaszcza ze schabem pieczonym. Ma lekko ostry smak z wyczuwalną kwaśną nutą jabłkową.

  • 10 min

Składniki:

  • 3-4 małe jabłka
    3 łyżki ostrego chrzanu
    łyżka soku z cytryny
    łyżeczka cukru
    sól, pieprz
    2 łyżki kwaśnej śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy Dip

Dip jabłkowo-chrzanowy do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać z resztą składników i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jabłka Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować