dip jabłkowo-chrzanowy do mięs

  • wyświetlono: 989 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Doskonały dip do mięso podawanych na ciepło i zimno. Świetnie komponuje się z wieprzowiną, zwłaszcza ze schabem pieczonym. Ma lekko ostry smak z wyczuwalną kwaśną nutą jabłkową.

28695223_334377100384945_578555202_o
  • 10min

Składniki

3-4 małe jabłka
3 łyżki ostrego chrzanu
łyżka soku z cytryny
łyżeczka cukru
sól, pieprz
2 łyżki kwaśnej śmietany

Sposób przygotowania przepisu:

dip jabłkowo-chrzanowy do mięs

  • 1. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać z resztą składników i doprawić do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsotania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyjabłkachrzanWielkanocsosdip

Komentarze

Podobne przepisy

Majonezowy dip do ryb lub jajek

Dodane przez: joanna30

Majonezowy dip do ryb lub jajek

Pyszny, wyrazisty sos, który wspaniale...

image-0vgkml8

Dodane przez: martunia1993

Kurki na przystawkę do mięs

Przepis na smaczne kurki, jakich...

Kurczakowy dip do domowych paluszków na Sylwestra

Dodane przez: PolskaGotuje

Kurczakowy dip do domowych paluszków na Sylwestra

Dip można wykorzystać do krakersów,...

Dip francuski

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Dip francuski

Mój ulubiony do sałatek, jajek,...

Łatwy ryż z warzywami jako dodatek do sałatki lub mięsa
KasiaKitek

Dodane przez: KasiaKitek

ryż z warzywami jako dodatek do sałatki lub...

Został Ci ryż z poprzedniego dnia?...

różowy majonez

Dodane przez: capri

3 sosy do zimnych mięs, wędlin i jajek na...

Błyskawiczne, tanie i każdy znajdzie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE