Różowy sos

4.84 (185 ocen)

Idealny do mięs z grilla, smażonych i pieczonych, do hamburgerów i shoarmy, a także jako dip do przekąsek. Prosty w przygotowaniu, a zarazem bardzo dobry.

Składniki:

  • 6 łyżek majonezu
    6 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
    3 łyżki ketchupu
    1-2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
    1 łyżeczka soku z cytryny
    odrobina pikantnej pasty z papryki lub kilka kropli tabasco lub innego ostrego sosu
    szczypta curry, papryki słodkiej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.84 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy Majonez Dip

Różowy sos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Doprawiamy do smaku. Odstawiamy do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować