Chrzanowy sos do mięs

4.5 (149 ocen)

  • 15 min

Przepis na sos dostałam od mamy. Uwielbia go cała rodzina. Jest przepyszny.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 dużych ogórków konserwowych
    6 łyżeczek chrzanu tartego ze słoika
    4 łyżki majonezu
    1 por ( biała część )
    przyprawa uniwersalna
    pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Chrzanowy sos do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w drobną kostkę. Do startych warzyw dodajemy pozostałe składniki i mieszamy, doprawiamy przyprawa uniwersalna, pieprzem i cukrem. Smacznego !

Porady

Sos można podawać do wszelkiego rodzaju mięs, pieczeni, kiełbas.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować