Znakomita zupa dla osób prowadzących zdrowy tryb życia, dbających o ciało i swój organizm. Zupa składa się z samych warzyw. Dzięki papryce nabiera ostrości, natomiast pomidory nadają słodkawy posmak. Polecam.
40 min
Składniki:
1 główka kapusty
4 pomidory
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
3 duże cebule
Gałązki pietruszki, selera i pora
3 litry wody
2 kostki rosołowe
1 łyżka przyprawy typu Vegeta
2 listki laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
½ łyżeczki kminku
1 łyżeczka majeranku
Dietetyczna zupa kapuściana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory nacinamy i zalewamy gorąca wodą. Następnie obieramy ze skórki.
2.Kapustę myjemy i szatkujemy w piórka. Zalewamy 3 litrami wody i gotujemy samą około 15-20 minut. Dodajemy kostki rosołowe i przyprawę typu Vegeta. Wcześniej obrane pomidory kroimy w kostkę, papryki również w kostkę, natomiast cebulę w piórka. Zieleninę siekamy. Przygotowane warzywa dodajemy do kapusty. Przyprawiamy majerankiem, kminkiem, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Gotujemy do miękkości wszystkich warzyw.
Komentarze