Dietetyczna zupa kapuściana

4.5 (144 ocen)

  • 40 min

Znakomita zupa dla osób prowadzących zdrowy tryb życia, dbających o ciało i swój organizm. Zupa składa się z samych warzyw. Dzięki papryce nabiera ostrości, natomiast pomidory nadają słodkawy posmak. Polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 główka kapusty
    4 pomidory
    1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    3 duże cebule
    Gałązki pietruszki, selera i pora
    3 litry wody
    2 kostki rosołowe
    1 łyżka przyprawy typu Vegeta
    2 listki laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    ½ łyżeczki kminku
    1 łyżeczka majeranku
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Dietetyczna zupa kapuściana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidory nacinamy i zalewamy gorącą wodą 1. Pomidory nacinamy i zalewamy gorąca wodą. Następnie obieramy ze skórki.
  • Warzywa do zupy 2. Kapustę myjemy i szatkujemy w piórka. Zalewamy 3 litrami wody i gotujemy samą około 15-20 minut. Dodajemy kostki rosołowe i przyprawę typu Vegeta. Wcześniej obrane pomidory kroimy w kostkę, papryki również w kostkę, natomiast cebulę w piórka. Zieleninę siekamy. Przygotowane warzywa dodajemy do kapusty. Przyprawiamy majerankiem, kminkiem, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Gotujemy do miękkości wszystkich warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować