DIETETYCZNA ZUPA KAPUŚCIANA

4.5 (169 ocen)

  • 10 min

Zupka ta jest smaczna, zdrowa, mało kaloryczna, a przede wszystkim sycąca. Nadaje się dla grubasków którzy chcą zrzucić kilka zbędnych kilogramów :)

  • 10 min

Składniki:

  • 1- PÓŁ GŁÓWKI BIAŁEJ KAPUSTY
    2- 3 CEBULE
    3- 1 ZIELONA PAPRYKA
    4- 4 POMIDORY
    5- PÓŁ PĘCZKA SELERA NACIOWEGO
    6- PRZYPRAWY: PIEPRZ, PIETRUSZKA, CURRY, KOPER ORAZ WEDŁUG UZNANIA BAZYLIA, CZOSNEK, ESTRAGON
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Dietetyczna zupa kapuściana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę, cebulę, papryki i seler poszatkować, zalać gorącą wodą i gotować z 10 minut na dużym ogniu.
    Następnie dodać pokrojone i sparzone pomidory i gotować na małym ogniu do chwili, gdy warzywa będą miękkie.
    Na koniec zupę doprawić ulubionymi przyprawami.
    Lepiej nie używać soli ponieważ zatrzymuje ona wodę w organizmie, można ewentualnie doprawić sosem sojowym.

Porady

Jeśli ktoś będzie gotował zupkę w szybkowarze, będzie to trwało zaledwie 5 minut :-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować