Dietetyczna zupa pomidorowa

4.48 (192 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Tradycyjna babcina pomidorowa w wersji light

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • wywar warzywny (lub mięsny przygotowany na chudym mięsie, np. z kurczaka)
    domowy przecier z pomidorów
    makaron razowy
    natka pietruszki
    mleko (0,5% tłuszczu)
    sól
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Dietetyczna zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować wywar warzywny lub na chudym mięsie. Odcedzić.
  • 2. Do wywaru dodać domowy przecier z pomidorów. Zagotować.
  • 3. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
  • 4. Do zupy zamiast śmietany dodać odrobinę mleka, doprawić do smaku.
  • 5. Podawać z makaronem i warzywami z wywaru (np. marchewką).
    Udekorować natką pietruszki.

Porady

Aby zupa była bardziej sycąca, można wkroić do niej ugotowaną pierś z kurczaka. Dietetyczny charakter zupy wyklucza zastosowanie zaklepki lub śmietany. Zamiast nich można dodać mleko albo jogurt naturalny. Zupa będzie szybkim pomysłem na obiad, jeśli np. dzień wcześniej przygotujemy wywar.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron razowy Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować