Desernik z mleczkiem kokosowym, malinami i galaretką (bez pieczenia)

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dziś mam dla Was przepis na pyszne kokosowe ciasto, które nie wymaga bez pieczenia. Ciasto idealne nie tylko w upalne dni ! :)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie biszkoptów
    2 puszki mleka kokosowego (każda po 400 g)
    1 kg twarogu sernikowego w wiaderku
    3/4 szklanki cukru
    6 czubatych łyżeczek żelatyny w proszku
    ok. 400 g umytych malin
    2 galaretki truskawkowe/malinowe
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Desernik z mleczkiem kokosowym, malinami i galaretką (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę o wymiarach 24 x 30 cm (lub zbliżonych) wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy ciasno biszkoptami. Biszkopty możemy opcjonalnie nasączyć odrobiną wody z cytryną.
  • 2. 1 szklankę mleka kokosowego odlewamy, dodajemy do niego żelatynę i cukier i podgrzewamy na niewielkim ogniu cały czas mieszając, do momentu aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Odstawiamy do wystudzenia. Żelatynę łączymy z twarogiem i pozostałym mleczkiem kokosowym energicznie mieszając rózgą lub najlepiej mikserem na średnich obrotach tylko do połączenia składników.
  • 3. Na wierzch ciasta wykładamy maliny. Ciasto wstawiamy do lodówki.Galaretki rozpuszczamy w 700 ml wody. Tężejącą galaretkę wylewamy na ciasto i ponownie wstawiamy do lodówki.

Porady

Maliny można zastąpić innymi owocami np. truskawkami, brzoskwiniami lub borówkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Ser biały Mleko kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować