Deserek czekoladowy z pomarańczową nutą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Mus z gorzkiej czekolady przełamany delikatną pomarańczą sprawia, że smakuje wyśmienicie.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 330 ml śmietany 30%
    1 gorzka czekolada
    2 łyżki cukru pudru
    1 mały kieliszek likieru pomarańczowego

    1 szkl śmietany 30%
    1łyżka cukru pudru
    wiórki gorzkiej czekolady
    pomarańcza
    2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deserek czekoladowy z pomarańczową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę podgrzać, dodać połamaną czekoladę.
  • 2. Mieszając roztopić, wymieszać z cukrem pudrem.
  • 3. Wystudzić, porządnie schłodzić.
  • 4. Ubić na sztywno, dodać likier.
  • 5. Szprycą wycisnąć równomiernie do pojemiczków.
  • 6. Śmietanę ubić z cukrem, szprycą wycisnąć ozdobne rozetki .
  • 7. Pomarańczę pokroić w plasterki, dodać cukier i 2 łyżki wody - gotować ok 10 min.
  • 8. Deserki udekorować czekoladą i kawałkami pomarańczy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować