Prosty, smaczny i przede wszystkim zdrowy deser, idealny na upalne dni. Galaretka z dodatkiem serka wiejskiego i świeżych owoców to doskonała propozycja letnich słodkości.
45 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 szklanka odszypułkowanych czerwonych porzeczek
2 opakowania serka wiejskiego ziarnistego 5% tłuszczu (2 x 200 g)
2 opakowania galaretki Rubinowej – galaretki o smaku wieloowocowym (każde opakowanie na ½ L wody)
2 szklanki wrzącej wody
Deser z serkiem wiejskim i porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Proszek galaretki rozpuścić we wrzątku i wystudzić. Tężejącą galaretkę wymieszać z serkiem wiejskim i porzeczkami. Deser przełożyć do pojemnika lub do salaterek i włożyć do lodówki, by całkowicie stężał. Podawać dowolnie udekorowany.
Komentarze