Deser krówkowy

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

bardzo łatwy w przygotowaniu

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 500 ml śmietanki 36 %
    250 ml sera mascarpone
    300 ml masy krówkowej
    100 gram herbatników kakaowych petit beuerre
    kilka cukierków krówek do dekoracji
    15 pucharków do deserów o pojemności 170 ml
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser krówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki rozkruszyć na bardzo drobno.
    Można użyć blender.
    Schłodzoną śmietankę przelać do miski.
    Dodać serek mascarpone i masę krówkową.
    Wszystko razem dokładnie ubić na sztywno.

    Do pucharków na spód włożyć rozkruszone herbatniki.
    Ubitą śmietankę nakładać porcjami na herbatniki.
    Na wierzchu posypać herbatnikami i ułożyć kawałki cukierków.
    Przełożyć do lodówki do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietanka Masa krówkowa Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować